marți, 25 august 2009

Sfantul E583

De regula, cand apare o problema nasoala, oamenii sunt tentati sa caute o solutie la problema. Oamenii inteligenti gasesc solutii inteligente. Oamenii mai putin inteligenti (ca sa nu spun vitele, idiotii dracului si retarzii buni de facut sapun din ei) vor reusi sa gaseasca cele mai nepotrivite solutii. Exemplul la care ma refer azi este drumul european 583. La iesire din Iasi spre Tg. Frumos acest drum are 4 benzi dar, din cauza “zmeilor” soselelor si a faptului ca in zona respectiva sunt foarte multe reprezentante auto, magazine de constructii etc., in ultima vreme au fost cateva accidente grave. Cum ar fi normal intr-o tara normala (nu, nu la noi) politia rutiera ar fi trebuit sa caute solutii...iar singura solutie pe care au gasit-o ei in 2009 e demna de Evul Mediu timpuriu. Citez dintr-un ziar local: “In speranta ca poate vor mai reduce numarul accidentelor rutiere in zona Metro-Letcani, unde cateva persoane si-au pierdut viata, iar alte zeci s-au ales cu rani grave, politistii vor organiza o slujba de sfintire a locului . Desi pare de necrezut, reprezentantii Politiei Rutiere vor realiza un parteneriat cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei”. Domnii politisti au gasit deci problema: diavolii nevazuti cauzeaza accidentele si drept urmare trebuie sa-i starpim cu cele sfinte ! Nu vitezomanii, nu carutele, nu pietonii imbecili ci DIAVOLUL insusi isi baga coada in trebile rutiere dand peste cap statisticile politiei si masinile muritorilor ! Ce sa zic, daca tot nu suntem in stare sa ne rezolvam problemele si trebuie sa delegam sfintii, ingerii, popii si pe Sf. Duh sa le rezolve eu zic sa mergem pana la capat in treaba asta. Sa facem un parteneriat ca de la om la Dumnezeu, ca de la cer la pamant, intre cele vazute si nevazute, intre teluric si celest.

Daca politia nu poate sa rezolve, sa intre preotii ! Ma si vad oprit pe drum de un nene in sutana reflectorizanta: “Buna ziua, doamne-ajuta, sunt parintele-agent Nicodim de la Paza Rutiera. Va rog sa-mi dati actele masinii si certificatul de botez. Hmm...Cand ati sfintit masina ultima oara ? Vad ca a expirat termenul....Iconita de la oglinda e luata de la o parohie autorizata de BOR ? Vad ca si nivelul aghiazmei din radiator e cam scazut...Hmm...ce sa fac eu cu dumneavoastra ? Va rog sa suflati in fiola....asa....ehe, ce avem noi aici ? Vad ca ati consumat carne, nu tineti postul Pastelui, aveti o concentratie de proteine in sange peste limita legala. Va rog sa coborati din masina si sa ma insotiti la parohie.”

Si semnele de circulatie vor fi schimbate: semnul “Camping” se va numi “Corturile dreptilor”; “drum periculos” va deveni “drum indracit”; vom vedea frecvent, in locurile periculoase, diverse avertismente: “atentie, Satan peste 2 km”, “mii de draci pe urmatorii 400 m”, “trecere la nivel cu Talpa Iadului”, “iesire spre iad sau mal abrupt” etc. Toata popimea se va mobiliza pentru a face circulatia pe drumurile publice mai sigura iar toate aceste activitati vor fi semnalizate din timp: “caderi frecvente de moaste”, “drum in slujba”, “Atentie, drum miruit !”, “Atentie, alai de popi la 5 km”, “portiune de drum sfintit”, “frecvent aparitii divine”, “loc de popas si rugaciune”,”improscare cu aghiazma”, “trecere pentru enoriasi”,”aici sunt banii dumneavoastra din cutia milei”, “stop accidentelor rutiere, dumnezeu are prioritate” etc.

Pentru alungarea diavolilor si a spiritelor malefice de pe carosabil denumirile actuale ale drumurilor vor fi schimbate. Astfel, in cativa ani, GPS-ul va va transmite: “Iesiti de pe autostrada Sf. Ioan Gura de Aur si intrati pe drumul national Sf. mari mucenici Petru si Pavel. Dupa 4 kilometri inscrieti-va pe banda din dreapta si virati la stanga pe drumul european Adormirea Maicii Domnului. Mitropolie peste 500 de metri”. Drumurile nesfintite inca vor avea denumiri specifice iar GPS-ul va va transmite: “Blocaj satanic la intersectia Uciga-l Toaca cu Cel din Lemne din cauza caderilor de smoala. Ocoliti pe drumul comunal Postul Craciunului”.


Si examenul pentru obtinerea permisului de conducere va fi modificat fiind introduse intrebari noi: “ce masuri de siguranta trebuie sa luati cand va apropiati de un sobor de popi care circula din sens opus cu lumanarile aprinse ?”, “ce trebuie sa faceti cand preotul-agent misca energic bratul drept in plan vertical facand semnul crucii ?”, “cu ce viteza circula Isus cand a intrat calare pe magar in localitatea Ierusalim ?”, “cum procedati la trecerea la nivel cu un drum sfintit marcat cu cruci luminoase si semnale acustice “doamne-miluieste” ?”, “ce masuri trebuie luate cand un alt sofer implicat intr-un accident este posedat de diavol ?” sunt numai cateva dintre ele.


Inevitabil, pe drumurile inca nesfintite vor avea loc si accidente, dar numai acolo ! Va amintiti ca am delegat deja toate problemele legate de trafic altor autoritati asa incat nu vom mai avea nevoie de SMURD. “Parinte Elefterie, am un pacient in stare de soc. Traumatism cranio-cerebral deschis. Pune-i doua unitati de apa sfintita, injecteaza-i intravenos o unitate de anafura si inveleste-l in acoperemantul Maicii Domnului. Pe asta il trimitem direct la Iasi la Biserica Sf. Mihail. E de garda preotul Inochentie, el are cea mai mare experienta in rugaciuni pentru astfel de cazuri. Si sa-l cheme si pe nea’ Costica, e cel mai bun dascal din nordul Moldovei. Si verifica daca pacientul e asigurat, daca are cotizatia platita a zi in parohia din care face parte.Hai, da drumul la clopotele de pe masina si du-te !”.

Poate ca vi se pare exagerat ce tocmai ati citit. Mie nu. Niste imbecili din niste posturi inalte de conducere ar trebui sa gaseasca niste solutii clare cu privire la circulatia pe un drum, solutii care ar trebui sa implice logistica, oameni in teren, girofare,semnale acustice, radare, restrictii, filtre etc. iar tot ce le trece lor prin cap este o slujba de alungat dracii de pe drum ! In lumina acestui fapt ceea ce am scris eu mai sus pare aproape un proiect de lege.

15 comentarii:

  1. Mistom, ai imaginatie dom'le, ar trebui sa scrii mai des.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai Vai Vai!Sa ma ierte Dumnezeu maica da' tare am mai ras!:))

    RăspundețiȘtergere
  3. fai articolul o singura observatie; Iisus se scrie cu doi I:P. In rest super tare, si ce sa faci daca avem politicieni imbecili???/

    RăspundețiȘtergere
  4. petru si pavel erau apostoli ultima data... :P

    Amuzant de altfel, dar tragic cand te gandesti la singura solutie gasita pt niste probleme majore.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am ras cu lacrimi...asa de dimineata.Mi`ai facut ziua mai buna....zau asa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bunicel proiect de lege.
    Ar mai trebui adaugate cateva alinate:

    1) Cum pot beneficia si minoritatile religioase de noua asigurare de raspundere civila auto.

    2) Cum s-ar putea extinde la spatiu EU si spatiul Schengen asigurarea si sfintirea masinii

    3) Asigurari limiate (15, 30, 45 zile) pentru turisti EU sau NON - EU

    4) Reintegrarea in societate a politistilor rutieri si lucratorilor de la SMURD

    5) Traducerea in mai multe limbi de circulatie internationala a noilor "autostrazi" si dumuri nationale din Romania.


    In rest numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Super tare!
    Esti MARFAAAAA !!!
    Ai cuvantul meu ca am ras cu lacrimi.E cel mai tare blog pe care l-am "cetit" pana acum.
    Apai sa-ti dea DUmnezeu sanatate, maica si sa mai scrii din astea ca tare bine le mai zici!!!

    :*
    Ally

    RăspundețiȘtergere
  8. oare is in stare sa puna si in legislatie intrebari din religie?:))

    cam asa o sa arate chestionarele:))

    Ce faci daca vezi un popa in Q7?
    a. te dai jos si ii futi una
    b. te dai jos si ii futi una si ii iei masina
    c. il lasi sa treaca si il injuri

    Ce faci cand treci pe langa biserica?
    a.incetinesti si tragi o cruce, ca babele evlavioase
    b. accelerezi sa treci peste babele evlavioase
    c. ocolesti, numai pe acolo sa nu treci

    Ati sfintit masina?
    a. da, asa e normal, domnu sa fie cu mine
    b. nu, du-te dracu ca-mi spurci masina


    etc etc etc :))

    Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  9. Nici nu trebuie sa ne mire ! In ţara asta totul este posibil. Din pacate noi nu prea avem ce face. De prostie nu scapi. Totul e sa nu ni se intample noua...Muie biserica ortodoxa, muie politia romana, muie boilor din guvern, muie "shefilor", etc... fiecare pt el. Hai cu emigrarea...

    RăspundețiȘtergere
  10. Loool....Foarte bun sarcasmul:)), foarte motivant!!:)) Asa trebuiesc motiviati si eliminati idiotii care conduc tara desi sunt convins ca noi ramanem cu rasul iar ei ar extrage tot ce este negativ din acest text si anume: ca sunt niste incompetenti, idioti, stupizi, handicapati, retardati in uniforma pusi intr-o pozitie inalta sa faca rau...bagane-am **** in aproapele sau:P si.....ar gasi bineinteles o scuza foarte absurd argumentata. Astfel l-am vedea la televizor pe seful politiei rutiere sau purtatorul sau de cuvant intr-un comunicat de presa zicand urmatoarele: "Datorita micsorari salariale la care suntem supusi in aceasta perioada, a crizei prin care trece cetateanul roman, conducator de autovehicul, ce nu mai poate plati agentilor nostri spagi consistenete, inventia hands-free-ului si a semnalelor sonore, pentru centurile de siguranta, cu care sunt dotate masinile noi si nu in ultimul rand faptul ca suntem in campanie electorala, fapt ce ne perturbeaza linistea la servici obligandu-ne sa suportam controale sa dam amenzi sa iesim pe teren si sa aratam ca stim si ca ne facem treaba ca la carte (marsh mah de aici)si sa lucram la standarde europene (bullshit), datorita acestor lucruri Consiliul de Administratie a Politiei Rutiere jud. Iasi a hotarat sa transfere toate indatoririle de ORGAN competent Aproapelui nostru, Dumnezeu, si a preasfintitei Biserici ce-l reprezinta (damm it). Va multumeasc!" "La auzirea acestei declaratii sefi altor cateva secti judetene au inceput sa duca tratative cu bisericile din zona iar Ministrul de Interne s-a declarat foarte incantat si multumit de aceasta campanie motivand ca astfel este scutit de atatea batai de cap cu demararea proiectelor, de dezvoltare si integrare in UE, promise si ca astfel poate folosi mai multi banii de la buget in scopuri personale sperand sa reuseasca sa-i achizitioneze nepoatei sale vila multdorita de la Monte Carlo" Continuam stirile....

    Sper sa va incante continuarea mea desi nu se ridica nici macar la jumatatea nivelului si a hazului celei de mai sus.

    Foarte tare...

    RăspundețiȘtergere
  11. Esti adevarat am ras pana mi-a venit rau sincer chiar nu m-am asteptat sa fie asa de bun articolul tau am avut curajul sa il citesc la tv.

    RăspundețiȘtergere
  12. Probabil politaii ieseni sunt f f credinciosi :)
    M-am distrat bine :) Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  13. mare prostie de articol. se vede ca lumea isi pierde memoria istorica si credinta strabunilor datorita carora mai existam noi azi ca natie.

    RăspundețiȘtergere