miercuri, 1 aprilie 2009

Radem, glumim/ Taiem harbuzul...murim !

Desi nu pare, tot ce urmeaza nu este inspirat dupa fapte reale ci e chiar realitatea. Urmeaza sa prezint cateva “situatii” , marginindu-ma doar la relatare, fara alte comentarii adiacente. Voi trageti concluziile.

Romania. Un orasel linistit. Deodata se aude o explozie si un perete de la etajul 3 al unui bloc se prabuseste pe trotuar. Cu cateva secunde inainte de asta: 2(doi) lucratori mai mult beti decat idioti sau viceversa inchid gazul metan dintr-un apartament iar unul din ei incepe sa taie teava galbena cu faiul, ignorand gazul metan ramas pe circuit. Un mort (si-a meritat-o) , un ranit grav cu arsuri pe intreg corpul si un bloc care sta ca turnul din Pisa.


Romania. O fabrica parasita la marginea unui oras. O haita de tigani colectionari de fier vechi. O hala enorma de beton se sustine pe niste stalpi de metal, pe drept denumiti “stalpi de metal de sustinere”. Tiganii ignora partea cu “de sustinere” si trec la taiat partea cu “stalpi de metal”. Stalpi taiati- hala fara sustinere striveste tigani imbecili. Pagube umane insemnate.

Romania. Noapte senina. Teren extravilan la marginea unui sat. Un taran beat urca pe un stalp de curent de inalta tensiune inarmat cu un cleste. Planul taranului (fictiune): urcat pe stalp, taiat cu clestele cablul, valorificat cablul, baut banii obtinuti. Planul stalpului (realitatea): urcat taran beat pe stalp, apropiat clestele de cablu, arc electric cablu-cleste-taran. Artificii, caldura mare, cleste sudat instantaneu de cablu, taran beat sudat dupa cateva secunde de glia stramoseasca. Taranul Beat pierde in deplasare la Stalpul de Curent cu 27000 de volti la zero; fara posibilitatea revansei.

Romania. Dimineata frumoasa de vara. Un taran beat se intoarce de la crasma din sat. Arsita. Prin curte zareste un harbuz dupa unii, un pepene dupa altii. Se aseaza pe o cioata, pune harbuzul pe o alta cioata din fata lui, insfaca cutitul de surechit porcul, il ridica deasupra capului si izbeste cat poate de tare in/inspre harbuz. Ascutisul ricoseaza din harbuz si ii intra domnului in stomac/burta, sectionand pe acolo vreo artera/vena importanta. RIP.


Romania. Dimineata frumoasa de vara (pentru unii). Un taran beat se intoarce de la crasma din sat. In curte il intampina sotia cu rugamintea de a taia o gaina. Taranul ia gaina, ia cutitul de surechit porcul....aici lipsesc niste parti din film.....fapt este ca in incercarea de a taia gatul gainii taranul isi taie (evitabil dar, din fericire, ireparabil) pula.


Romania. O dimineata ca oricare alta. Un taran beat mort se intoarce de la crasma. Ca sa nu izbeasca femeia si copiii taranul nostru are obiceiul de a se duce in grajd si de a bate cu salbaticie calul. Azi asa, maine asa, poimaine asa...Intr-o dimineata calul isi vede stapanul intrand cu un par in camera lui si decide ca asa nu se mai poate. Inainte ca taranul sa ia initiativa calul ii izbeste o copita din spate in piept. Taran inconstient, sange, ambulanta, medici, spital, operatie. Il dreg chirurgii pe taran si acesta se poate intoarce la casa lui. Dupa cateva luni acelasi taran beat mort se intoarce de la crasma. Ca sa nu izbeasca femeia si copiii taranul nostru are obiceiul de a se duce in grajd si....ati inteles. Numai ca de data asta taranul poarta pe cap un fes luat de la obor. Calul nu sta mult pe ganduri si ii izbeste o copita in cap. IAR taran inconstient, IAR sange, IAR ambulanta, IAr medici, Iar spital, IAR operatie. De data asta oparatia dureaza mai mult: medicii lucreaza cateva ore sa scoata din cutia craniana bucati (mici) de creier impreuna cu bucati (mari) de tesatura de fes.

Romania. Pe la pranz. Pe doua bucati de pamant invecinate doi tarani cosesc iarba, fiecare pe bucata lui. La un moment dat unuia i se pare ca celalalt a intrat cu coasa pe pamantul lui. Se indreapta nervos catre vecin cu coasa in mana, hotarat sa ii arate unde este hotarul intre proprietati. Cu coasa deasupra capului acesta o izbeste in pamant cu coada in jos si cu taisul in sus zicand : “Aici incepe si se termina pamantul meu !!!”. Taisul ii vine dupa cap. RIP.


Romania. Un taran se duce sa coseasca o coasta de deal langa o padure in care salasuia o ursoaica cu pui. Trecand pe langa padure vede la o anumita distanta ursoaica. Relatarea taranului, aflat pe patul de spital in gips de la glezne pana la gat si cu fata mutilata: “Am vazut ursoaica si m-am dus spre ea sa-i dau cu coasa...ca oricum NE BATEM”. Urmarea o banuiti: desi intelectul domnului era aproximativ acelasi cu al ursoaicei nu au discutat prea mult.

Cum am zis...concluziile va apartin.

3 comentarii:

  1. aia cu coasa nu o cred(inaltime mica ,greutate prea mica sa taie gatul,poate ca l/a omorat alalalt...0 dar relatarile sunt splendide si infricosatoare... incerc sa vin totusi in tzara in vacantza...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cea mai comica postare!Foarte tare!

    RăspundețiȘtergere